Turistička zajednica grad Metković

Gospodarstvo grada temeljilo se oduvijek na trgovini, obrtu, poljodjelstvu i uslužnim djelatnostima. Luka Metković koja je usko vezana za razvoj samog grada, nekad je bila jedna od značajnijih luka južne Hrvatske. U razdoblju između dva svjetska rata ovo je bila središnja luka za vrlo široko gravitacijsko područje sve do Vojvodine, te najvažnija luka za uvoz monopolskih roba Kraljevine Jugoslavije.

Danas se preko nje obavlja prijevoz cementa iz splitskog bazena. Obale Neretve prikladne su za pristanak manjih brodova i jahti na lijevoj strani, te trgovačkih brodova na desnoj strani.

Osim trgovine i poljodjelstva sve značajnije mjesto zauzima ugostiteljstvo i turistička djelatnost. Grad ima bogatu i specifičnu gastronomsku ponudu temeljenu na ribljim specijalitetima.

Sve više turista pokazuje zanimanje za safari vožnje tradicionalnim neretvanskim plovilima, lađama, a budućnost turističkog razvoja vidi se i u jako rasprostranjenom broju tzv. birdwatchera. Metković ima vrlo razvijenu građevinsku djelatnost.

Pročitano 12637 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 05 Ožujak 2015 10:24
Objavljeno u Grad Metković